onsdag 4. februar 2009

Hvilke nettaviser er tilpasset iPhone?

For oss som bruker iPhone eller andre 3G-telefoner er nettaviser en blandet opplevelse. Noen nettaviser har gjort en jobb her og har forberedt seg god. Andre ser ikke ut til å ha forstått at mange ønsker å lese avisa på mobilen. Den første sorteringen av nettaviser går på om det lastes en mobilversjon av avisa. Her er det så langt jeg kan se kun de store avisene som henger med. Aftenposten, VG og Dagbladet, samt nisjeaviser som IT avisen har en slik løsning. Da blir opplevelsen optimal, selv om noen av disse kunne lagt mer arbeid i å tilpasse innholdet.
Lokale aviser som Adresseavisa, Tidens Krav, Romsdals budstikke, og Sunnmørsposten, har ikke tilpasset sine aviser til iPhone. Da blir opplevelsen som å surfe gjennom et kamera eller ei lupe. Sidene blir også forholdsvis tunge for 3G, slik at man ikke gidder å vente på at den lastes. 
Jeg anbefaler heller å bruke en RSS-leser for aviser som ikke laster egen iPhone-versjon. Da får man overskriftene og ingressen raskt lastet ned. Er det en artikkel man vil lese så slipper man å laste forsiden på nettavisa, men går direkte til kilden.  Free RSS er et godt valg. Den er rask og enkel å bruke.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar