torsdag 5. februar 2009

Kulturtorget 2009

Kulturtorget arrangeres hvert år i januar. Dette er en arena der kunstnere, kulturarbeidere og lærere møtes i regi av Kulturavdelingen i Møreog Romsdal. Stedet er Bjørnsonhuset på Seilet. Her presenteres verksteder og forestillinger som skal ut i skolene neste skoleår. Oasen Studio har filmet Kulturtorget de to siste årene for å dokumentere og lage innslag av forstillinger til de som ikke fikk det med seg på Kulturtorget.

Her er et av innslagene på kulturtorget i år:


Queendom er Noregs første humor-og revygruppe med svarte, norske kvinner. Gruppa blei etablert i 1999 og består av skodespelarar, songarar, skribentar og journalistar med lang erfaring frå scene, TV og radio.
Queendom skriv eige materiale til show, sketsjar, dikt og låtar. I tillegg bruker dei musikk og tekster av andre svarte kunstnarar. Målet er å skape meiningsfylte, samfunnsbevis- ste og underhaldande framsyningar. Tema er rasisme og kvinnespørsmål. Dei harselerar med både nordmenn og afrikanarar, kvinner og menn, og ikkje minst med seg sjølv. Queendom er no aktuelle med eit reint konsertprogram som hadde urpremiere under Oslo World Music Festival 1.nov. 2007. Framsyninga turnerte med Rikskonsertane i november 2008.
Medverkande: Monica Ifejilika, Hannah Wozene Kvam, Asta Busingye Lydersen, Isabell Dahlsveen Sterling og Haddy Jatou N’jie
Målgruppe: 8.–vgs
(gjengitt fra Kulturtorgets brosjyre)

Du kan se resten av filmene fra torget i fjor og i år her

Ønsker du opptak fra ditt arrangement er det bare å ta kontakt. Jeg hører alt for ofte: "farsken dette skulle vi ha filmet".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar